Snart ny blogg!

Vi håller på att packa flyttlasset och blogga på annat håll snart... men det krävs lite justeringar och annat meck för att få ordning på det. Håll utkik här när vi länkar er vidare till den nya!

Vinnaren i Augusti månads OS tävling kommer att utlysas inom kort... och vi ska på September månads tävling alldeles snart... vart tar tiden vägen egentligen?

En liten sneak peek får ni dock på vad nästa månads tävling kommer att handla om...På onsdag den 3 september är det pysselkväll på pysselgården. Då tar man med sig sina egna pysselgrejer och pysslar loss hela kvällen, vi har både utmaningar och tävlingar under kvällens lopp! Ring och anmäl dig i butiken på telefon 035-600 70 eller om du har vägarna förbi så anmäl dig direkt i butiken eller skicka ett mail och anmäl dig på pysselgard.info@tele2.se .

Vi hörs! *kram* Pia

Bo Bunny och Autumn Leaves
Fick helt underbara papper från Bo Bunny och Autumn Leaves i mitt paket denna månaden. På "du är...tonåring" är pappret från Bo Bunny, har skrapat kanterna för att få en lite tuffare look på det hela. En av tjejens favoritlåtar skriven i bakgrunden, lite tuffa dekos och Pysselgårdens foambokstäver =suveräna!
Wilma layouten är gjord med Autumn Leaves underbara nya serie för små tjejer. Clearstickers och punchinella. Allt utom blommorna på wilma Lo:n finns såklart hos Pysselgården :-) Ammi

Kom Då!

Ulrika/scrappolina har gjort denna lo och här är ännu ett exempel på att inspireras av OS-ringarna!.... och fortfarande finns tid att få till ett bidrag! :) *kram* Pia

OS Pelare

Vi har fått in en dubbel LO till OS tävlingen. Så här skriver Bella om sitt bidrag:  "Har varit i Turkiet, men som ni ser på bilderna är det lätt att tro att de är tagna i Olympia eller Aten. Jag valde att inspireras av att det hela tiden tillkommer nya grenar och att OS växer för varje gång. Mitt förslag på ny gren är alltså, Lyft med liten Pelare. De stora/långa är väl för tunga *ler*. På bilden till vänster om titeln visar jag hur man gör. LO´n handlar också om vår semester i Side och att min make ALLTID bränner sig när vi är utomlands."bidrag till OS tävlingen augusti 2008

Tack Bella för din fina LO och ditt roliga förslag på ny OS gren!

Om inspirationen infaller såhär på söndagseftermiddagen så har ni till kl. 23.59 ikväll på er att skicka in bidrag! Sen är OS slut för den här gången ;)

//Ulrika

OS fotboll

Vi har fått ett bidrag till OS tävlingen. Detta kommer från Emelie (djsmurf) som inspirerades av sport ( som här fotboll) och av cirklarna.
bidrag till OS tävling augusti 2008

Tack Emelie för ditt fina bidrag!

//Ulrika

Ännu ett alster till OS-tävlingen

Här är ett kort från Lilla Katt som även hon inspirerades av cirklarna:Det är fortfarande tid kvar att lämna in bidrag, imorgon kl: 23:59 vill vi senast ha in bidragen till denna månads tävling!

Jag passar på att ladda upp en lo med alldeles sprillans nya papper som kommit in till www.pysselgard.se detta är papper och chipboard från Autumn Leaves serie "Cute World"- molnet är gjort av en piprensare och lite vit cardstock och titelbokstäverna är American Crafts "Thickers". Jag har doodlat med en grå Sakura Souffle penna.Ha en fortsatt skön helg alla pysslare! :) ... och alla andra också givetvis! :) *kram* Pia

Bidrag till OS-tävlingen

Först ut är Karin "Essmo" som inspirerades av os-ringarna:Nästa bidrag är från Dilorf som sa:
 "Jag tog fasta på ringarna och dess färger och springet."Här är dagens sista bidrag från Petraso, såhär beskriver hon sitt alster:
"Inspirerades av invigningens pergament rullar och de hela tiden leende kineserna....."Tack för alla fina bidrag! Vilken härlig inspiration för oss andra! :) *kram* Pia

Ny Dt-medlem!
Jag heter Ann-mari(kallas Ammi) och har fått den stora äran att få bli Dt-medlem här på Pysselgården, jättekul!!!
Här är lite alster jag lyckats knåpa ihop med mitt första Dt paket, allt material finns hos Pysselgården såklart.
Kommer med en lite mer utförlig presentation av mig själv vid ett annat tillfälle. Mvh Ammi

Mer BoBunny PressJag har fått mer Bo Bunny Press papper! Här en lo där jag gått loss med pennor och doodlat allt utom bokstäverna. De är rub-ons. Scalloped pappret är inkat med Tim Holtz distress ink pad "Old paper" och pennan jag använt är en vanlig svart Zig Writer. /Pia

Bo Bunny med underbara papper finns nu till försäljning


Nya DT paket skall packas så får vi se vad de hittar på med detta och mycket mer.

Många nyheter kommer ut under denna vecka och mer  under nästa.

Bo Bunny Travel kit

Jag fick den äran denna månad att få göra detta kit! Helt underbara papper, chipboards, stickers och band! I kittet finns även en beskrivning på hur stora pappersbitar man ska skära ut och om man vill ha fotomattor osv. Jättebra för en som mig som inte är så van vid att göra album. Så här ser resultatet ut:LEGOland bokstäverna tillhör inte kittet det är Tim Holtz Grungeboard minis, som jag inkat med distress ink pad "Broken China" och sedan lackat med Ranger Inks "Glossy Accents" På närbilden här ser man att jag även målat undersidan och kanterna på bokstäverna då grungeboard inte är syrafritt. På det här sättet kapslar man in syran så den inte läcker ut på fotografierna.Jag har en ny favorit bland papper... "Bo Bunny" ROCKS! :) /Pia


Första bidraget till OS-tävlingen!

Vi har igång en tävling med OS-tema nu! Du har fortfarande möjlighet att vara  med! Här är vad Sofie säger om sin lo:

Har gjort en LO inspirerad av er OS tävling.:-)
Tog fasta på att färgerna från ringarna skulle vara med,
sen tävlingsaspekten, min dotter är verkligen världens bästa unge..:-)
Ha det fint!!  Kram/SofiaTack för ditt fina och inspirerande bidrag! :) /Pia

Födelsedagskalas

Det mest givna temat för Basic Greys serie Cupcake är väl födelsedagskalas. Jag har scrappat dotterns första barnkalas. I mitt DT paket fick jag med en ny sorts albumsidor där man kan ha en 12*12 LO på ena sidan och så 6 st vanliga kort på den andra sidan. Jag testade att dekorera på lite olika sätt med småkorten, men man kan ju också lämna korten som de är (eller dekorera ännu mer). Sen snodde jag ihop ett litet grattis kort av spillbitarna också......
Ha det!
/Ulrika

Lite Cupcake

Hej!

Jag har gjort en liten retro LO i 8*8. Det mönstrade pappret är från Basic Grey - serien cupcake. Jag har även använt cardstock med förtryckta hål (mycket praktiskt) och broderat i dessa med Bazzills In-Stitchz Floss (dessa gillade jag verkligen - så det får bli dagens shopping tips!). Alla rubons är från AllMyMemories (AMM).Ha en fin vecka !
/Ulrika

Guldläge.......

ok tjejer (och killar?) vi kan säga så här: -det är Guldläge i OS tävlingen!!! Bidragen har ju inte direkt rasat in så om du känner för att knåpa ihop en OS inspirerad LO eller ett kort den närmaste veckan så är vinstchanserna goda! ;) Ha en fortsatt trevlig helg!

/Ulrika

Vinnare i Juli månads tekniktävling!!

Vi hade ett svårt val då det var så många fina bidrag i tävlingen, så vi i designteamet och Maria som jobbar i butiken har verkligen fått tänka till både en och två gånger!

Spänningen är olidlig.......den som vunnit Juli månads tävling är............

Petraso!!!!!    

Var vänlig och maila in din adress till: pysselgarden.tavling@hotmail.com

2:a pris går till Jannike och 3:dje pris till Lilla Katt!!

 

Jannike och Lilla katt får också ett litet pris. så maila in era adresser så kommer ni att få lite goodies!!

Tack alla som deltog i tävlingen och glöm nu inte att vara med i Augustitävlingen! OS-tema, det finns mycket att inspireras av! *kram* Pia

OS-tävling

Då var det dax att presentera augusti månads tävling. Eftersom det var invigning idag så blir temat den här gången: Olympiska Spelen (OS).  Det finns massor man kan inspireras av - t.ex. Ringarna, Elden, Flaggan, Kina, Greklad eller någon idrott. Skriv gärna vad som inspirerat dig när du mailar din LO eller ditt kort till pysselgarden.tavling@hotmail.com senast den 24:e augusti kl. 23.59. Som vanligt finns fina priser att vinna. 

Lite inspiration från Pia:

Pia har inspirerats av ringarna/cirkelformen och doodlat cirklar. De vackra papprena är från Fleuriste serien och så har Pia använt grungeboard till titel och dekoration.
Och så lite inspiration från mig:

Jag inspirerades av OS-flaggan. Har använt cardstock, Dymo och Pysselgårdens superbra foam bokstäver.


Lycka till och välkommen med ditt bidrag!
/Ulrika

Nya Uppdrag!!!!

Ville bara tala om att jag kommer inte längre att tillhöra Pysselgårdens Design team!!
Jag kommer att få lite nya uppdrag hos Pysselgården och ioch med detta så hoppar jag av!!

Men vi har en ny DT medlem som kommer att presenteras inom kort!!
Det är en jätte duktig tjej som säkert kommer insperera er mer än jag hunnit göra under min tid som DT!!

Men jag kommer fortfarande att synas för er som brukar besöka vår butik...........

Ha det bra och scrappa lungt!!!! Cecilia (Cicci) Svensson

Lite Rosa Inspiration

Här kommer lite inspiration (förhoppningsvis) att titta på i väntan på att vi ska kora vinnaren i tekniktävlingen. Kika in i bloggen på fredag kväll förresten - då börjar vi nästa tävling!

Alla papper är från Creative Imaginations och finns så klart i shoppen!
/Ulrika

De två sista bidragen i tekniktävlingen

Här en lo av Jannike:


Här är Jannikes beskrivning:

Jag försökte fånga upp färgerna i infärgningen. Jag har använt pappret på tre ställen på Lo:n. Jag har dessutom färgat in två vita blommor! Det blev en effekt så att det ser ut som om det är blomnerver.


Och ett atc-kuvert från Elwa:Elwa har gjort såhär:
Klippte först ut från mallen på ett vitt ark. Jag tog Broken China, Faded Jeans och Brushed Corduroy och smetade ut färgen från dynorna på ett av arken. Stämplade med InkyWings ballonger, med Broken China och embossade. Stämplade bokstäverna atc med Faded Jeans och embossade. Limmade på en bit punchinella i ett hörn. På baksidan har jag stämplat InkyWings jordgubbsblomma två gånger på turkost papper, med Broken China och embossat. Klippt ut en bit ifrån motivet och satt fast på kuvertet med en brad. Färgat in tandtråd med Fluid chalk. På insidan har jag först förstärkt hålen där bradsen sitter och sedan limmat på en likadan jordgubbsblomma som jag stansat ut.   Nu har jag ett kuvert att skicka en eller flera ATC i! Lätt och roligt att göra!

Tack för alla fina bidrag!!! Nu får vi verkligen ett hästjobb att välja ut vinnare.
Håll även utkik i bloggen för snart är det dags för Augustimånads tävling!! :) *kram* Pia

Två till!!

Här är Agnetas bidrag till tekniktävlingen:Sä här beskriver Agneta hur hon gått tillväga:
Jag har använt mig av Broken China, Peeled Paint och Dusty Concorde till
bakgrunden. Textstämpeln är stämplad med shabby shutters och är från Non
Sequitur, swirlen är från Tim Holtz och stämplad med brilliance
'pearlescent purple' (den skimrar alltså, men det syns ju inte i
scanningen) så har jag skuggat med vit penna. Charlie-stämplen är från
Stampsmith och är stämplad med StazOn Jet Black. Övrig deko: QK Studio
skinnimini och poststämplen, det är 3d-lackat. Blomman är en metallblomma
från Panduro som är målad med akrylfärg och sedan 3d-lackad.

Här är även ett bidrag från Anneh:Och hon beskriver sitt skapande så här:
Jag började med att embossa en bit CS med CBs nya embossingdie: Bird Call.
Sedan har jag  "badat" pappret i blandning av Tattred Rose och Aged Mahogany
och blandade lite
Perfect pearls, copper i vattensprutan. Tyvärr syns inte skimret i foton. Men
jag lovar att de skimrar rätt snyggt i rätt vinkel ;0).  Sedan fick det hela
torka. Eftersom embossingen slätades ut något i vattenbadet körde jag pappret i
buggen två gånger till. Sedan har jag ritat en kontur runt fågeln för att
framhäva den lite extra. Har också använt vit chalk över hela. Och tycker att
det blev en fin effekt:) Swirils är grungeboard målat med limegrön chalk, lite
blommor och metallbrads brun chalk och kvistpapper till stomme.

Det finns fortfarande tid att lämna in bidrag! :) Pia

Idag kl 23:59 avlutas tekniktävlingen!Lilla Katt har skickat in detta kort!!
Jag lägger up de bidrag som kommer in idag imorgon! Jag kikar på tiden när mailet skickats, är det före 23:59 så är du med! :) Omröstningen pågår fram till 8/8, dvs vi i designteamet röstar, och vinnare i tävlingen publiceras den 9/8! *kram* Pia

Ett litet kort

Hej!
Här kommer ett litet kort från mig - Ulrika. Jag har använt papper från Creative Imaginations: Helen Dardik, lite punchinella, en blomma, rubons, QK metro alfabet och Pysselgårdens foambokstäver (super bra!). Återkommer snart med lite LO:s också!RSS 2.0